onsdag 2. september 2009

36) 1. Joh 5, 7-12.

Vitnesbyrdet.

I dette avsnittet skal vi lese det Guds ord sier her:


1 Joh 5, 7-12:
 7 For de er tre som vitner:
 8 Ånden og vannet og blodet, og disse tre samstemmer.
 9 Tar vi imot menneskers vitnesbyrd, så er Guds vitnesbyrd større. For dette er Guds vitnesbyrd, at han har vitnet om sin Sønn.
 10 Den som tror på Guds Sønn, har vitnesbyrdet i seg selv. Den som ikke tror Gud, har gjort ham til en løgner, fordi han ikke har trodd det vitnesbyrd Gud har vitnet om sin Sønn.
 11 Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn.
 12 Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.

Det er tre vitnesbyrd fra Gud om frelsen. Det har vi nedskrevet i Bibelen. Og disse tre vitnene sier det samme. Det må alle vitner gjøre i en rettssak f. eks. om det skal være troverdig.

Ånden er Guds tale til oss, og den stemmer alltid med Guds ord. Den taler alltid om Jesus.
Vannet blir oftest forstått om dåpen. Den hører utvilsomt til i frelsen, instiftet av Jesus selv.
Blodet er Jesu død til soning for våre synder.

Dette Guds vitnesbyrd er større enn alt annet på jord. Og ettersom vi ofte bruker menneskers vitnesbyrd, er det rimelig at vi også skulle tro Guds vitnesbyrd. Hovedinnholdet er jo om frelsen i Guds Sønn.

Den som tar imot Jesus og hans frelse, opplever noe. v. 10. Han får et vitnesbyrd i seg om Jesus som frelser. Noen taler høyt om dette, andre har mer nådegave til å si det til enkeltpersoner. Han får en visshet i seg om at Jesus døde for ham og henne. Og det må vi bringe videre, fordi det tilhører og gjelder alle mennesker på jord.

Innholdet i vårt vitnesbyrd blir derfor det evige liv, v. 11. Det er summen av frelsen. Vi har det her på jord, men skal se det og erfare det i sin fylde i Guds himmel. Alt beror på vårt forhold til Jesus. Den som har Sønnen, er den som tror på ham som frelser. Den som ikke har Sønnen, er den som sier nei takk og trekker seg unna. Da får han heller ikke livet i Gud og må gå fortapelsen i møte. Det er vår nød at så mange er i denne flokken. Derfor vil et vitnesbyrd også inneholde et ord til de verdslige: Kom til Jesus, og kom før det er for sent.
Amen.